Πλαστικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών στην Τουρκία (vid)

{loadposition ba_textlink}

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για δεύτερη ημέρα, προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση 2.000 και πλέον διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, μετά την απόφαση των αρχών ν’ αναλάβουν τον ελέγχό της.

Δικαστήριο, με απόφασή του χθες, διόρισε κρατικό υπάλληλο αναθέτοντάς του τον έλεγχο της εφημερίδας «Zaman», αλλά και της αγγλόφωνης έκδοσης «Today’s Zaman». Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε καθώς οι τουρκικές αρχές υποπτεύονται ότι η αναφερόμενη εφημερίδα διατηρεί σχέσεις με τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι σχεδιάζει πραξικόπημα.

Η απόφαση για το διορισμό κρατικού λειτουργού στην αναφερόμενη εφημερίδα πάρθηκε μετά από απαίτηση του εισαγγελέα που διερευνά πιθανή διασύνδεση του θρησκευτικού κινήματος του Γκιουλέν, με τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στα γραφεία της εφημερίδας τα μεσάνυχτα με τη χρήση δακρυγόνων, αλλά και αντλιών νερού, ενώ με τη χρήση βίας έσπασαν μία πόρτα για να μπουν στα γραφεία της, σύμφωνα με ζωντανή βιντεοσκόπηση.

Πηγή: newsbeast.gr