Πολυβίου – Αραούζος :Δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των πελατών τους

{loadposition ba_textlink}

Την θέση αυτή έθεσαν την Τετάρτη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οι δικηγόροι της Τράπεζας Κύπρου, του Θεόδωρου Αριστοδήμου και του Αντρέα Αρτέμη, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην πρώτη ποινική υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου.

Κατά την προφορική σύνοψη των γραπτών αγορεύσεων τους που κατέθεσαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των πιο πάνω κατηγορουμένων, Πόλυς Πολυβίου και Δημήτρης Αραούζος υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι η μαρτυρία που έχει παρουσιάσει η Κατηγορούσα Αρχή είναι αντιφατική και αντινομική, δεν έχει αποδείξει τα συστατικά στοιχεία των αδικημάτων και δεν στοιχειοθετεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των πελατών τους.

Πέραν της Τράπεζας Κύπρου, ως νομικό πρόσωπο, του Θεόδωρου Αριστοδήμου και του Αντρέα Αρτέμη, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επίσης οι Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης. Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευση και χειραγώγηση της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της Τράπεζας είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των €200 εκατ. που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012».

Κατά την επόμενη ακροαματική διαδικασία στις 24 Μαρτίου, η ώρα 9.30 το πρωί, θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την αγόρευση του ο κ. Αραούζος, ενώ θα αρχίσουν τη δική τους αγόρευση για το εκ πρώτης όψεως στάδιο, οι δικηγόροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων. Μετά το πέρας όλων των αγορεύσεων, το Κακουργιοδικείο θα ορίσει νέα ημερομηνία κατά την οποία θα εκδώσει την ενδιάμεση απόφαση του για το κατά πόσον υπάρχει ή όχι εκ πρώτης όψεως υπόθεση.

Εάν το Δικαστήριο αποφασίσει ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση, τότε η διαδικασία διακόπτεται και οι κατηγορούμενοι αθωώνονται και απαλλάσσονται σε αυτό το στάδιο. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία συνεχίζεται και οι κατηγορημένοι καλούνται σε απολογία ενώπιον του Δικαστηρίου, έχοντας και το δικαίωμα της κλήτευσης μαρτύρων υπεράσπισης.

Να σημειωθεί ότι στις 24 Μαρτίου είναι ορισμένη για ακρόαση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και η 2η ποινική υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου και έξι πρώην ανώτατων στελεχών της που αφορά την εξαγορά ελληνικών ομολόγων από την Τράπεζα και την παράλειψη της να ενημερώσει τους μετόχους για τους κινδύνους της εν λόγω επένδυσης.

Πηγή: KYΠΕ