ΠΟΠ: Ζητά την επαναφορά των περικοπών στα επιδόματα και χορηγίες των πολύτεκνων

{loadposition ba_textlink}
Η προστασία και διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολύτεκνων που αποκτήθηκαν “με μόχθο και αγώνα” τόσων χρόνων και η επαναφορά των “άδικων και αδικαιολόγητων” περικοπών που έγιναν στα επιδόματα και χορηγίες των πολύτεκνων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ).

Αυτό αναφέρει η εισηγητική έκθεση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΠ για την περίοδο 2016-2018, η οποία βρέθηκε σήμερα μαζί με τα πεπραγμένα του Συμβουλίου για την περίοδο 2012-2015 στο επίκεντρο του 12ου Παγκύπριου Συνεδρίο της Οργάνωσης, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία και το οποίο θα αναδείξει και τη νέα ηγεσία της ΠΟΠ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η ικανοποίηση των αιτημάτων της ΠΟΠ ήταν, είναι και θα είναι ένας συνεχής και αμετάθετος στόχος της Οργάνωσης σημειώνοντας ότι η Οργάνωση επιδιώκει πάντοτε να έχει καλές σχέσεις με την Πολιτεία και τους διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα δρώμενα της Κύπρου “γιατί πιστεύει στο διάλογο με επιχειρήματα, αλλά κυριότερο γιατί πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον και της Πολιτείας η στήριξη και υποστήριξη της οικογένειας και περισσότερο της πολύτεκνης οικογένειας”.

“Η διεκδίκηση ικανοποίησης αιτημάτων δεν είναι δραστηριότητα εχθρική προς την Πολιτεία. Είναι δικαίωμα κάθε οργάνωσης να διεκδικεί με νόμιμα, ειρηνικά αλλά και δυναμικά μέσα την ικανοποίηση αιτημάτων. Με αυτό το πνεύμα η ΠΟΠ θα επιδιώξει την ικανοποίηση αιτημάτων και τη διαμόρφωση της κοινωνικής, ή άλλης πολιτικής που επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την πολύτεκνη οικογένεια”, προστίθεται.

Η ικανοποίηση των διαφόρων αιτημάτων, όπως αναφέρεται, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολύτεκνων οικογενειών.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι “οι σημερινές όμως δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά ο τόπος μας, ένεκα της οικονομικής κρίσης, της αυξημένης ανεργίας και των μέτρων λιτότητας που προωθήθηκαν με την υπογραφή του μνημονίου με την Τρόικα μας αναγκάζουν να είμαστε σε εγρήγορση και να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα μας αφενός την προστασία και διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολύτεκνων που αποκτήθηκαν με μόχθο και αγώνα τόσων χρόνων και αφετέρου την επαναφορά των άδικων και αδικαιολόγητων περικοπών που έγιναν στα επιδόματα και χορηγίες των πολύτεκνων”.

“Έτσι για όσο ακόμη θα διαρκέσει η δύσκολη οικονομική κατάσταση, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή και δράση μας σε θέματα που αναφύηκαν από την οικονομική κρίση που περνά ο τόπος μας, όπως της ανεργίας, της απασχόλησης, της μόρφωσης, της διαβίωσης και άλλα καθώς και στην επαναφορά των περικοπών στα επιδόματα τέκνου, του επιδόματος μάνας, της φοιτητικής χορηγίας και άλλα”, προσθέτει.

“Όσον αφορά δε τα πάγια αιτήματα μας για παραχώρηση νέων ωφελημάτων ή και βελτίωση υφισταμένων προ των περικοπών που έγιναν, θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι στο σχεδιασμό μας και να τα διεκδικήσουμε την κατάλληλη στιγμή”, καταλήγει η έκθυση της ΠΟΠ.

Πηγή: KYΠΕ