Η ΠΟΣΠΦ καλεί τους νοσηλευτές να αναλογιστούν τις επιπτώσεις από την απεργία

{loadposition ba_textlink}

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) καλεί τους νοσηλευτές να αναλογιστούν το κόστος και τις επιπτώσεις της απεργίας και να προσέλθουν άμεσα σε διάλογο με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να λήξει το συντομότερο δυνατό η ταλαιπωρία, όπως αναφέρει, των ασθενών.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΦ αναφέρει ότι “οι νοσηλευτές πρέπει να έχουν κατά νου ότι ναι μεν έχουν το δικαίωμα όπως όλοι να απεργήσουν για τα δικαιώματά τους, αυτό θα πρέπει, όμως, να γίνει σε πολιτισμένο πλαίσιο και ήρεμους τόνους μιας και το θέμα της ασφάλειας είναι πρωτίστης σημασίας”.

Η ΠΟΣΠΦ, η οποία εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες ασθενείς παγκυπρίως, τονίζει ότι επιθυμεί η προσφερόμενη υγεία να είναι ύψιστης ποιότητας και να προσφέρεται από προσωπικό άρτια καταρτισμένο.

“Σε αυτή την περίπτωση”, προσθέτει, “η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τα προσόντα τους, ούτως ώστε και αυτοί να έχουν κίνητρο να εργάζονται αλλά και οι ασθενείς να τυγχάνουν της βέλτιστης εξυπηρέτησης και παροχής ιατρικής φροντίδας”.

Προειδοποιεί ακόμη ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί οι οποιεσδήποτε διεκδικήσεις γίνονται, “να στοιχίσουν τη ζωή ή την ιατρική περίθαλψη των ασθενών”.

Πηγή: KYΠΕ