Πρ. Κίνηση Δασκάλων: “Οι ίσες ευκαιρίες μεταξύ των δύο φύλων δεν πρέπει να παραμένουν στο χαρτί”

{loadposition ba_textlink}

Η οποία τονίζει ότι είναι πλέον καιρός να υπάρξει πραγματική αλλαγή στον τομέα αυτό στην Κύπρο και η κοινωνική θέση της γυναίκας να βελτιωθεί σημαντικά, με την αύξηση της συμμετοχής της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε πολιτειακά αξιώματα και σε ανώτερες και ανώτατες βαθμίδες στη δημόσια Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρει πως θεωρεί ότι πρέπει να γίνει συνείδηση η αρχή πως τα φύλα είναι ίσα στη διαφορετικότητα τους, και πως αυτή η ισότητα λόγω φύλου είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να γίνεται σεβαστό.

“Οι γυναίκες”, σημειώνει, “είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, αφού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, τόσο στην ανάπτυξη των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο, όσο και στην ομαλή ένταξη και προσαρμογή των παιδιών στην κοινωνία. Αναγνωρίζουμε και τιμούμε την Κύπρια γυναίκα εκπαιδευτικό, η οποία δίνει τις δικές της μάχες, όχι μόνο για τη δική της οικογένεια, αλλά για τα παιδιά όλης της Κύπρου”, προσθέτει.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για περαιτέρω αύξηση της άδειας μητρότητας, για γονική άδεια με απολαβές, και για αύξηση της άδειας θηλασμού.

Πηγή: KYΠΕ