Πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογίας Κύπρου

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με προσκεκλημένους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Παρουσιάστηκαν 6 προσκεκλημένες ομιλίες, 4 προσκεκλημένα συμπόσια και οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν η συμβουλευτική, εκπαιδευτική, εξελικτική ψυχολογία και ειδικές θεραπείες.

Όπως αναφέρεται, στην εναρκτήρια ομιλία, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συλλόγου Ψυχολόγων, Δρ. Ανδρέας Δημητρίου μίλησε για τις Γέφυρες μεταξύ Θεωρίας και Πράξης στη Σύγχρονη Ψυχολογία, η Joanna G. Department of education and special education, από το Gothenburg University, Sweden, μίλησε για τις Συνέπειες των διαφορετικών πολιτικών και πρακτικών στην διδασκαλία στο Σουηδικό σχολικό σύστημα, ο Σπανούδης, Γ., από το Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, μίλησε για τις Γλώσσα και γνωστικές λειτουργίες: τυπική και μη τυπική ανάπτυξη τους. Η Παπαστυλιανού, Α., από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Τομέας Ψυχολογίας, Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών, Ελλάδα, μίλησε για τις Νέες πτυχές στο ρόλο του επαγγελματία ψυχικής υγείας: Οι ήρωες των πόλεων. Ο Καπαρδής, Α., από το Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου μίλησε για το εξής θέμα: Ο Ψυχολόγος ειδήμων μάρτυρας στο δικαστήριο σε χώρες του κοινοδικαίου. Ο Ψάλτης, Χ., από το Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου μίλησε για την Κοινωνιοψυχολογική διάσταση του Κυπριακού Προβλήματος. Η Καζή, Σ., από το Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Ελλάδα μίλησε για το εξής θέμα: Από την έρευνα για τη γνωστική ανάπτυξη στη μάχιμη εκπαιδευτική πράξη: Το παράδειγμα της θεωρίας του Δημητρίου.

Ως προσκεκλημένα συμπόσια ο Πλατρίτης, Κ., από το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, με θέμα Συνθετισμός στη Σύγχρονη Ψυχοθεραπεία: Δείγματα θεωρίας, έρευνας, θεραπείας. Η Κωνσταντινίδου, Φ., από το Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου οργάνωσε συμπόσιο με τίτλο Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις: Χρόνιες Νευροψυχολογικές και Νευροεκφυλιστικές Επιπτώσεις και Προεκτάσεις για Αποκατάσταση.

Πηγή: KYΠΕ