Πράξεις ανθρωπιάς από καθηγητές τέχνης και φωτογραφίας

{loadposition ba_textlink}

Το ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ, που συγκέντρωσαν από φιλανθρωπικές εκθέσεις με δικά τους έργα τέχνης, παρέδωσαν σήμερα σε τελετή, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Καθηγητών Τέχνης και Φωτογραφίας και της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ποσό που συγκέντρωσαν με τα έργα τους οι καθηγητές τέχνης και φωτογραφίας, θα διατεθεί για την ενίσχυση του ταμείου άπορων μαθητών σε έξι σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, ένα σε κάθε επαρχία.

Ο Υπουργός Παιδείας, όπως αναφέρεται, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, και ιδιαίτερα τους καθηγητές τέχνης και φωτογραφίας.

«Η πράξη σας αυτή αποδεικνύει περίτρανα την αλτρουιστική, αλληλέγγυα και μεστή από αγάπη για τους μαθητές πτυχή σας, η οποία αποτελεί παράλληλα και δείκτη ενεργούς πολιτότητας», ανέφερε ο κ. Καδής, τονίζοντας ότι τ ο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενθαρρύνει την ανάπτυξη παρόμοιων κοινωνικών δράσεων.

Οι καθηγητές Τέχνης και Φωτογραφίας, σημείωσαν ότι, στην εποχή της οικονομικής κρίσης αλλά και της υφέρπουσας πνευματικής και ηθικής κρίσης, το να προσφέρεις ανιδιοτελώς στον συνάνθρωπό σου καθορίζει το είναι σου.

Ανέφεραν τέλος ότι, “Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, όπως είναι ο τόπος μας, σήμερα οι τέχνες είναι αναγκαίες όσο ποτέ” προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ