Προεδρικό: “Αχρείαστη η περαιτέρω ενασχόληση με τις θεωρίες του κ. Σιζόπουλου”

{loadposition ba_textlink}

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

“Μελετώντας προσεκτικά τα όσα είπε χθες ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλος επιθυμούμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:
Στην προσπάθεια του ο κ Σιζόπουλος να εντυπωσιάσει και να αποσπάσει την προσοχή, παραβίασε βασική αρχή του Εθνικού Συμβουλίου για την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο των όσων λέγονται και καταγράφονται.
Αν, ως υπεύθυνος πολιτικός που θέλει να ισχυρίζεται ότι είναι, θυσίαζε ελάχιστο από το χρόνο του για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ανοικτή ενημέρωση που έκανε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα διαπίστωνε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο δεν απέκρυψε αλλά προς ενημέρωση του λαού ανέφερε πολύ περισσότερα και με περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα των θεμάτων υπάρχει συναντίληψη και, επαναλαμβάνουμε, όχι συμφωνία ή συγκλίσεις.
Το χείριστο, όμως, είναι ότι ο κ. Σιζόπουλος με την αποσπασματική αναφορά του από τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου διαστρέβλωσε και παραποίησε θέσεις που καταγράφηκαν, προκειμένου να καταλήξει στα δικά του αυθαίρετα συμπεράσματα.
Λαμβανομένου υπόψη τα πιο πάνω, θεωρούμε αχρείαστη την περαιτέρω ενασχόληση με τις θεωρίες του κ. Σιζόπουλου.
Ωστόσο, μετά και τη δηλωθείσα πρόθεση από μέρους της ΕΔΕΚ για περαιτέρω δημοσιοποίηση πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριφερθούν με πραγματική πολιτική ευθύνη, αφού τέτοιου είδους ενέργειες ενισχύουν τη θέση του Τουρκοκύπριου ηγέτη την οποίαν προβάλλει κατ’ επανάληψη, επικαλούμενος τις διαρροές στην ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως μείζονα και ευαίσθητα θέματα, για παράδειγμα το εδαφικό, συζητηθούν στο τέλος της διαδικασίας και μακριά από την Κύπρο.”