Πρόεδρος ΔΗΣΥ: “Βγήκαμε από το μνημόνιο, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε…”

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας είπε ότι πλέον δεν χωράνε στον τόπο πισωγυρίσματα.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup, ο κ.Νεοφύτου είπε πως “με συνέπεια, με υπευθυνότητα, αλλά κυρίως με τις θυσίες του λαού μας, κατορθώσαμε να βγούμε από το μνημόνιο, επανακτώντας την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια”.

Ωστόσο, όπως υπέδειξε, τα προβλήματα, όπως η ανεργία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι εκεί, και “χρειάζεται σοβαρότητα για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας”.

Ο ΔΗΣΥ, υπογράμμισε, θα εργαστεί σκληρά, με συνέπεια και υπευθυνότητα, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερή προοπτική της χώρας μας “και να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας, με το να έχουμε πισωγυρίσματα και να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τον κακό εαυτό μας”.

Παράλληλα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΔΗΣΥ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη θέση του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ότι, χωρίς λύση του Κυπριακού και χωρίς σημαντική πρόοδο, δεν πρόκειται να ανοιχθούν νέα κεφάλαια για την Τουρκία.

” Κατανοούμε το πρόβλημα του προσφυγικού που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, γι’ αυτό και μπορεί η Ευρώπη να εξασκήσει την επιρροή της και, από τη μια να βρεθεί και λύση του προσφυγικού, και από την άλλη, δια μέσου μιας σωστής λύσης του Κυπριακού, να ανοίξει ο δρόμος για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ”, συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ