ΠτΔ: “Η Κύπρος δεν είναι το εμπόδιο για τη συμφωνία στο Προσφυγικό”

{loadposition ba_textlink}

Η Τουρκία δεν έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της και δεν νοείται καμία παρέκκλιση από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιά είναι τα εμπόδια για να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία, ανέφερε πως “υπάρχουν εμπόδια, αλλά ελπίζω ότι στη διάρκεια των συζητήσεων που θα γίνουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπάρξει συμβιβασμός”. Τόνισε ότι “φυσικά, η Κύπρος δεν είναι το εμπόδιο”.

Ανέφερε πως “σε ό,τι αφορά εμάς, από την αρχή θέσαμε την προϋπόθεση ότι κάθε υποψήφια χώρα πρέπει να υλοποιήσει τις δικές της υποχρεώσεις. Και είναι φανερό ότι δυστυχώς, ως τώρα, η Τουρκία δεν έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και το διαπραγματευτικό πλαίσιο. Συνεπώς, πιστεύω ότι ίσως να υπάρξουν εναλλακτικές, οι οποίες να μας δίδουν διέξοδο”.

Κληθείς να απαντήσει ποιές θα μπορούσαν να είναι οι εναλλακτικές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι “θα πρέπει να περιμένετε ως αύριο”.

Πηγή: KYΠΕ