Πρόγραμμά έγκαιρης παρέμβαση για εφήβους

{loadposition ba_textlink}

Το Κέντρο Ερευνών και Συστημικών Εφαρμογών Κύπρου (ΚΕΣΕΚ), σε σύμπραξη με το Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, στα πλαίσια του προγράμματος «Συμβουλευτικό Κέντρο» ξεκίνησαν την υλοποίηση του προγράμματος «Έγκαιρης παρέμβασης για έφηβους και νεαρούς παραβάτες και τις οικογένειες τους».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Δεκέμβριο του 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2016 και απευθύνεται σε έφηβους και νεαρούς παραβάτες ηλικίας 12 μέχρι 26 ετών μαζί με τις οικογένειες τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη και συζήτηση για θέματα τα οποία απασχολούν τον έφηβο και την οικογένεια του, η εξειδικευμένη και εξατομικευμένη παρέμβαση σε κάθε οικογένεια σύμφωνα με τις ανάγκες της, η μείωση και εξάλειψη της παραβατικής συμπεριφοράς, η αποτροπή της χρήσης ουσιών και αποτροπή της εξάρτησης, η βοήθεια για επίλυση των προβλημάτων, η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων στα προβλήματα και η επαναφορά της ισορροπίας στην οικογένεια.

Εξειδικευμένοι ψυχοθεραπευτές προσφέρουν 10 ΔΩΡΕΑΝ συναντήσεις ανά περίπτωση οι οποίες περιλαμβάνουν ατομικές συναντήσεις μόνο με τον έφηβο και νεαρό παραβάτη, συναντήσεις με τους γονέων καθώς και οικογενειακές συναντήσεις (γονείς και παραβάτης). Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και καθορισμό συνάντησης οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: ΚΕΣΕΚ: 22376522.

Πηγή: KYΠΕ