Πρώην πρόεδρος ΔΣ ΚΑ: “Γιατί έκλεισαν οι ΚΑ”

{loadposition ba_textlink}

Οι αγκυλώσεις που ανάγκαζαν τα ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών να αυξάνουν προσωπικό και κόστος αλλά και ο διεθνής ανταγωνισμός, ήταν τα κυριότερα αίτια που οδήγησαν στο κλείσιμο της εταιρείας σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο του ΔΣ Κωνσταντίνο Λοϊζίδη, όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις ΚΑ ο Πρόεδρός της Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος παράλληλα, άσκησε κριτική για την απουσία των βουλευτών του ΑΚΕΛ από τις συνεδρίες.

Ο κ. Τορναρίτης είπε πως σήμερα κατά την συνεδρία εξετάστηκε η περίοδος από τις 11 Ιουνίου του 2003 μέχρι 9 Μαρτίου 2005, όταν Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας ήταν ο Κωνσταντίνος Λοϊζίδης.

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι κατά την τοποθέτησή του ο κ. Λοϊζίδης έθεσε τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο των ΚΑ σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο αφορούσε τις αγκυλώσεις που υπήρχαν στην εταιρεία και ανάγκαζαν τα εκάστοτε ΔΣ να προσθέτουν προσωπικό και το δεύτερο επίπεδο ήταν ο διεθνής ανταγωνισμός που είχε να αντιμετωπίσει η εταιρεία.

Την ερχόμενη Τετάρτη καλεσμένος στην Επιτροπή θα είναι ο Λάζαρος Σαββίδης, ο οποίος ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ των ΚΑ αμέσως μετά τον κ. Λοϊζίδη.

Ο κ. Τορναρίτης στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού πριν από λίγες μέρες ότι βουλευτές του ΔΗΣΥ απουσιάζουν από Επιτροπές της Βουλής με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται αυτές οι συνεδρίες.

Όπως είπε, δυστυχώς, στην Επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές απουσιάζουν συνεχώς βουλευτές του ΑΚΕΛ με αποτέλεσμα δύο τουλάχιστον συνεδρίες να μην πραγματοποιηθούν, ενώ η σημερινή πραγματοποιήθηκε παρά τις απουσίες καθώς ο κ. Λοϊζίδης ταξίδεψε από την Αίγυπτο όπου εργάζεται για να παρευρεθεί στη συνεδρία.

“Οταν κάνουμε δημόσιες τοποθετήσεις ή επικρίσεις, να κοιτάζουμε πρώτα τα του οίκου μας, να δούμε πρώτα και πάνω απ` όλα πώς συμπεριφέρονται οι βουλευτές του δικού μας κόμματος και ύστερα να μιλούμε για τους άλλους”, είπε ο κ. Τορναρίτης και πρόσθεσε πως υπάρχουν σοβαρότατα νομοθετήματα ενώπιον της Ολομέλειας και πρέπει όλοι οι βουλευτές να είναι παρόντες και στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια.

Πηγή: KYΠΕ