Ο Τεντ Κρουζ νίκησε στις προκριματικές εκλογές του Κάνσας

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ κέρδισε στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Κάνσας με ευρύ προβάδισμα επί του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με προβλέψεις μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Με το 43% των ψήφων καταμετρημένο σε αυτή την πολιτεία των κεντρικών ΗΠΑ, ο Κρους συγκεντρώνει το 49%, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε απόσταση από τον Τραμπ (24,7%), ο οποίος φερόταν ως ο επικρατέστερος νικητής στην προκριματική διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση ακολουθούν ο γερουσιαστής της Φλόριντας, Μάρκο Ρούμπιο (14,8%) και ο κυβερνήτης του Οχάιο, Τζον Κέισικ (9,9%).

Εσωκομματικές αναμετρήσεις των Ρεπουμπλικάνων για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ διεξάγονται σήμερα σε άλλες τρεις πολιτείες (Λουιζιάνα, Κεντάκι, Μέιν). Συνολικά, από τις 4 πολιτείες αναδεικνύονται 155 σύνεδροι που θα αναδείξουν τελικά τον υποψήφιο στο ειδικό συνέδριο του εεπουμπλικανικού κόμματος.

Την 15η Μαρτίου θα γίνουν ψηφοφορίες στις πολιτείες Φλόριντα, Ιλινόι, Οχάιο, Μιζούρι και Βόρεια Καρολίνα, όπου συνολικά αναδεικνύονται 358 εκλέκτορες (Φλόριντα 99, Οχάιο 66).