Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εγκαταλείπουν τη Συρία

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν σήμερα από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό τις βάσεις τους στη Ρωσία, σύμφωνα με την εντολή του προέδρου Πούτιν για μερική αποχώρηση των δυνάμεων, που έχουν αναπτυχθεί σε συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με το στιγμιότυπο δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος Σουχόι-34 απογειωνόταν από την αναφερόμενη αεροπορική βάση, με τελικό προορισμό στρατιωτική βάση στη Ρωσία.

Το πρωί η Ρωσία άρχισε να αποσύρει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό από τη Συρία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση χθες βράδυ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών στρατιωτικών στρατευμάτων από την εμπόλεμη χώρα.

«Οι τεχνικοί άρχισαν να προετοιμάζουν τα αεροσκάφη για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

προς τις βάσεις τους στην Ομοσπονδία της Ρωσίας», διευκρίνισε το υπουργείο προσθέτοντας ότι το στρατιωτικό προσωπικό φορτώνει τον εξοπλισμό στα αεροσκάφη.

Εικόνες που μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 έδειχναν προσωπικό στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαττάκεια να φορτώνει στρατιωτικό εξοπλισμό σε ένα αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 μεταφοράς βαρέων φορτίων.

πηγη:newsbeast