Σε αντίπαλα στρατόπεδα οι συντεχνίες των νοσηλευτών

{loadposition ba_textlink}

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή δηλώνει ότι τα μέλη της θα συνδράμουν με θετικό τρόπο στην φροντίδα του κάθε ασθενή κατά την διάρκεια των απεργιακών μέτρων των νοσηλευτών για αποφυγή απώλειας ανθρωπίνων ζωών, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προβεί σε σχεδιασμούς και πλάνο αντιμετώπισης τυχών επιπτώσεων από τα δυναμικά μέτρα στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και Κέντρων Υγείας.

Καλεί επίσης τα μέλη της να αποφεύγουν πράξεις και ενέργειες οι οποίες μπορεί να εκλαμβάνονται ως απεργοσπαστικές και τονίζει ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η μεταφορά τυχών ευθυνών στην αντιμετώπιση της προβλεπόμενης κρίσης στον Ιατρικό Κόσμο.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι δηλώνει επίσης ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ομάδας επαγγελματιών υγείας και κάθε συνδικαλιστικού κινήματος η διαπραγμάτευση και διεκδίκηση των εργασιακών θεμάτων τους με χρήση όλων των νόμιμων μέτρων και διαδικασιών που διέπουν των Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εκεί και όπου κρίνεται αναγκαίο ή αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: KYΠΕ