ΣΕΚ: Εξίσου δύσκολη η μετά το μνημόνιο εποχή

{loadposition ba_textlink}

Προσθέτει ότι «η σωστή οικονομική διαχείριση των επόμενων χρόνων δεν απειλείται από τις οποιεσδήποτε διεκδικήσεις των εργαζομένων για επαναφορά κάποιων ωφελημάτων στα προ κρίσης επίπεδα, αλλά απειλείται από το ίδιο το κράτος αν συνεχίσει να είναι σπάταλο και ανεπρόκοπο, γραφειοκρατικό και δυσκίνητο».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτυχία ολοκλήρωσης του μνημονίου συνίσταται κυρίως στις θυσίες του κυπριακού λαού, που αγόγγυστα αποδέχτηκε τη σκληρότητα των μέτρων που προηγήθηκαν του μνημονίου και δέχθηκε με πόνο ψυχής το βίαιο κούρεμα των καταθέσεων.

Αναφορά γίνεται και στη συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις στο κοινοβούλιο, ως έναν από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του μνημονίου.

Ως προς την εποχή μετά το μνημόνιο, η ΣΕΚ κάνει λόγο για εξίσου δύσκολη περίοδο, κατά την οποία τα δανεικά θα πρέπει σταδιακά να εξοφληθούν μέσω της ανάπτυξης «που δυστυχώς ακόμα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα γρανάζια μιας ελεεινής γραφειοκρατίας».

«Η πρόοδος και η ευημερία των επόμενων ετών απειλείται από την κακοδιαχείριση, τη διαφθορά και την ατιμωρησία» αναφέρεται.

Η Κύπρος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της μετά – μνημονίου εποχής, αν επικρατήσουν οι αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποκατάστασης των θεσμών, καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΕΚ.

Πηγή: KYΠΕ