Συνάντηση Δημάρχου Μόρφου – Γάλλου Πρέσβη

{loadposition ba_textlink}

Ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μόρφου έγινε σε χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Μόρφου Χαράλαμπου Πίττα με τον Γάλλο Πρέσβη στη Λευκωσία Ρενέ Τροκάζ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μόρφου, ενώ αρχές Απριλίου έχει ήδη οριστεί συνάντηση και με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά την συνάντηση η οποία έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του Γάλλου Πρέσβη, «έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Ο κ. Πρέσβης, προστίθεται, «ενημερώθηκε επίσης για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα για την παράνομη ανάπτυξη έργων που διεξάγονται τώρα στην κατεχόμενη πόλη μας, οι οποίες υπονομεύουν σημαντικά τον διάλογο και επιχειρούν να διαγράψουν κάθε δυνατή προσπάθεια για μια λύση του Κυπριακού».

Ο Δήμαρχος Μόρφου ενημέρωσε επίσης το Γάλλο Πρέσβη «για τα διαβήματα που έχει ήδη κάνει ο Δήμος Μόρφου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία έχει ζητηθεί επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το ποια έργα υλοποιούνται στην κατεχόμενη γη μας, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, καθώς επίσης και διευκρινήσεις αναφορικά με τον έλεγχο που ασκείται για να διασφαλιστεί ότι τα εν λόγω έργα δεν επηρεάζουν τις περιουσίες των προσφύγων στα κατεχόμενα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Τροκάζ «ζήτησε να ενημερωθεί από το Δήμαρχο Μόρφου για την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αλλαγές που τροχοδρομούνται».

Πηγή: KYΠΕ