Συναντήσεις με Πρόεδρο και Πρωθυπουργό του Ισραήλ θα έχει ο Πρόεδρος της Βουλής

Η επίσημη επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κνέσσετ, Γιούλι Εντελστάιν με τον οποίο ο κ. Ομήρου είχε χθες συνάντηση εργασίας κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως είναι η αποσταθεροποίηση, οι συγκρούσεις και το προσφυγικό. Επίσης, συζήτησαν για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο κοινοβουλίων και για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τις επαφές που είχε χθες στην Κνέσσετ, ο κ. Ομήρου είπε ότι οι Ισραηλινοί συνομιλητές του εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την στήριξή τους για μια λύση στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή, είπε ο κ. Ομήρου.

Επίσης, ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί σήμερα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Στο πλαίσιο της επίσημη επίσκεψής του ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ