Συνεχίζονται οι δοκιμές πυραύλων στο Ιράν

Δύο νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων έκαναν σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων Fars και Tasnim. Οι εκτοξεύσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της διεξαγωγής στρατιωτικής άσκησης, η οποία προκαλεί τη διπλωματική αντίδραση των ΗΠΑ. Πρόκειται για δύο πυραύλους Qadr H που εκτοξεύτηκαν από τα βόρεια της χώρας πλήττοντας στόχους στις νοτιοανατολικές περιοχές και σε ακτίνα δράσης 1.400 χλμ.

Νωρίτερα χθες οι Φρουροί πραγματοποίησαν αρκετές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων βαλλιστικού τύπου από υποδομές εκτόξευσης σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο διεξαγωγής στρατιωτικής άσκησης, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Οι πυραυλικές εκτοξεύσεις αποδεικνύουν την αποτρεπτική αμυντική ικανότητα του Ιράν, αλλά και τα οπλικά συστήματα που διαθέτει για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής κατά της ισλαμικής επανάστασης, του ιρανικού κράτους και της ανεξαρτησίας του, ανέφερε η είδηση του ιρανικού πρακτορείου.

Οι εκτοξεύσεις αυτές πραγματοποιούνται μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, τον Ιανουάριο, σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου. Οι εντάσεις ορίζονται γεωγραφικά από τη διώρυγα του Σουέζ, προβάλλονται γεωπολιτικά στον Κόλπο του Άντεν, ανοιχτά της Υεμένης και καταλήγουν στα υπό ιρανικό έλεγχο Στενά του Ορμούζ.

πηγη :newsbeast