Σιζόπουλος: “Έχω καθαρή τη συνείδηση μου”

 

{loadposition ba_textlink}

Σε διάσκεψη της ΕΔΕΚ, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε πως η συνείδηση του παραμένει καθαρή. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι:
“Τους τελευταίους μήνες προβληματίστηκα πολλές φορές στο τι είναι πολιτικά ορθό να πράξω. Πάνω από όλα νιώθω ότι έχω την ευθύνη και το καθήκον να ενημερώσω τους Κύπριους Πολίτες για όσα γίνονται πίσω από την πλάτη τους αναφορικά με τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κυπριακός λαός θα κληθεί με την ψήφο-του σε ένα ενδεχόμενο μελλοντικό δημοψήφισμα είτε να σφραγίσει τη εθνική και φυσική-του επιβίωση, είτε να προσυπογράψει τον αφανισμό του. Και επειδή έχω προκληθεί από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με τις δηλώσεις του στις 12 Φεβρουαρίου 2016 ότι «οι ισχυρισμοί του κ. Σιζόπουλου για συγκεκριμένες πρόνοιες στο τραπέζι των συνομιλιών ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για αυτό που ακολουθεί.

Αλλά έχω καθαρή τη συνείδηση μου και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι πράττω το σωστό. Αποφάσισα να ενημερώσω τον Κυπριακό λαό για όσα μέχρι τώρα συμφώνησε ο κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί ως συγκλίσεις όπως καταγράφονται στα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου”

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ενημέρωσε τους πολίτες για την πορεία των συνομιλιών, βγάζοντας στη φόρα τα πρακτικά από τις συνεδρίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων, αφού όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ενημέρωσε ενδελεχώς την Βουλή.

 

Ο κ. Σιζόπουλος, αναφέρθηκε στις συγκλίσεις για το κυπριακό που είναι πανομοιότυπες με το σχέδιο ΑΝΑΝ, το δαιδαλώδες  κεφάλαιο του περιουσιακού και τα θέματα  λειτουργίας του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Επίσης δήλωσε ότι η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας παίρνει σάρκα και οστά. Θα υπάρξει παρθενογένεση. Οι πολίτες του νέου κράτους θα χωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες και τα όργανα του νέου κράτους (κεντρική κυβέρνηση) θα είναι η Γερουσία, η οποία θα αποτελείται από 20 Ε/κ και 20 Τ/κ γερουσιαστές και η Ομοσπονδιακή Βουλή με 48 μέλη, εκ των οποίων 36 Ε/κ και 12 Τ/κ.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας και στενός συνεργάτης του Αβέρωφ Νεοφύτου, Μιχάλης Σοφοκλέους επιτέθηκε στον Μαρίνο Σιζόπουλο μέσω Facebook, κατηγορώντας τον για ψηφοθηρία.

 

 

Ο Νίκος Τορναρίτης του ΔΗΣΥ τόνισε ότι είναι εμφανές τα κίνητρα του Σιζόπουλου.

 

Ο Σιζόπουλος δίκαιολόγησε την ενέργια του