Σκάνδαλο με αστυνομικούς στην Αμβέρσα στη σκιά της τρομοκρατίας

{loadposition ba_textlink}

 

Νέο σκάνδαλο συγκλονίζει την αστυνομία της Αμβέρσας, με τέσσερις αστυνομικούς να κατηγορούνται για κλοπή και εκβιασμούς και την όλη κατάσταση να θυμίζει «Άγρια Δύση», σύμφωνα με την ολλανδόφωνη εφημερίδα “De Morgen”, η οποία ζητάει από τον δήμαρχο της πόλης Bart De Wever “να αφήσει την δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη την δουλειά της και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία αντί να επιδίδεται σε δημόσιες σχέσεις”.

Το νέο σκάνδαλο αμαυρώνει την εικόνα της αστυνομίας της Αμβέρσας, αναφέρει η έτερη μεγάλη ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα “De Standaard”, στο κύριο θέμα της, αναφέροντας ότι “η εικόνα της σήψης ‘τσαλακώνει’ το προφίλ του δημάρχου της πόλης B. De Wever”.

Την ίδια ώρα ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της προχτεσινής επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Vorst, καθώς αποδείχτηκε ότι δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την τρομοκρατία, την στιγμή που οι δύο άλλοι δράστες που διέφυγαν παραμένουν άφαντοι, σημειώνει η “De Morgen”. Το επίπεδο συναγερμού ωστόσο παραμένει στο 3, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση είναι ανά πάσα στιγμή πιθανή.

Πηγή: KYΠΕ