Στα 200 κορυφαία της Ευρώπης το Πανεπιστήμιο Κύπρου

{loadposition ba_textlink}

Σχετική ανακοίνωση του ΠΚ κάνει λόγο για «σημαντική αναγνώριση για την αριστεία του Πανεπιστημίου Κύπρου» καθώς μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, «είναι τα μοναδικά ελληνόφωνα πανεπιστήμια που έχουν καταφέρει να συγκαταλέγονται στα κορυφαία 200 της Ευρώπης».

«Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται ανάμεσα στα 200 κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για την Κύπρο, αλλά και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο καταφέρνει, σε μόνο 25 χρόνια λειτουργίας, να εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στην ελίτ των πανεπιστημίων διεθνώς» προστίθεται.

Ο αριθμός των πανεπιστημίων και ανώτερων ιδρυμάτων στην Ευρώπη υπερβαίνει τις 6 χιλιάδες, ενώ το μοντέλο αξιολόγησης που εφαρμόζεται από τους Times, χρησιμοποιεί αυστηρά πρότυπα.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, «πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση στα λίγα χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας της πανεπιστημιακής κοινότητας στο σύνολό της και «ένα επίτευγμα για το οποίο αξίζει να γιορτάσουμε, συνεχίζοντας συνάμα να εργαζόμαστε μεθοδικά και με σταθερά βήματα».

Στρατηγικός στόχος του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη η κορυφή, δηλαδή, τα πρώτα 100 πανεπιστήμια της Ευρώπης και τα πρώτα 200 του κόσμου.

Πηγή: KYΠΕ