Στη Γενεύη συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για τη Συρία

{loadposition ba_textlink}

O επικεφαλής της συριακής διπλωματίας Ουάλιντ Μουάλεμ επιβεβαίωσε σήμερα από τη Δαμασκό ότι η κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί αύριο στη Γενεύη ωστόσο δεν θα αναμένει περισσότερο από 24 ώρες την άφιξη της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης.

«Η αντιπροσωπεία μας αναχωρεί αύριο για τη Γενεύη». Θα αναμένει εκεί «24 ώρες και στην περίπτωση που κανείς δεν έρθει, θα ξαναφύγει» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Τον Φεβρουάριο η αποστολή της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Άλ Άσαντ χρειάστηκε να περιμένει τρεις ημέρες την άφιξη στην έδρα του ΟΗΕ των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, ο Σύρος ΥΠΕΞ απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το μέλλον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης, που αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο ημέρες, την 14η Μαρτίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Δεν θα συζητήσουμε με κανέναν που θέλει να μιλήσει για την θέση του προέδρου. Ο Μπασάρ (αλ Άσαντ) είναι μια κόκκινη γραμμή, ανήκει στον λαό της Συρίας».

«Τους συμβουλεύω εάν αυτό σκέφτονται, να μην προσέλθουν καν στις συνομιλίες. Πρέπει να εγκαταλείψουν αυτές τις αυταπάτες» τόνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα «δεν έχει το δικαίωμα» να συζητά σχετικά με τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη Συρία. «Ούτε εκείνος ούτε κανείς άλλος, όποιος κι αν είναι, δεν έχουν το δικαίωμα να συζητούν για τις προεδρικές εκλογές. Αυτό εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του λαού της Συρίας» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr