Στη συζήτηση για το Brexit μπλέκει τη βασίλισσα η Sun

{loadposition ba_textlink}

Σε δήλωση διάψευσης πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας Sun, ότι η βασίλισσα τάσσεται υπέρ του Brexit, της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, προέβησαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τονίζοντας ότι η 89χρονη Ελισάβετ τηρεί πάντοτε ουδέτερη πολιτική στάση.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως η βασίλισσα είχε μια σοβαρή διαφωνία με τον τότε Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Νικ Κλεγκ, διατυπώνοντάς του τις ανησυχίες της για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η ενωμένη Ευρώπη. «Οδεύει προς λάθος κατεύθυνση», φέρεται να είχε πει στον φιλοευρωπαίο κ. Κλεγκ, κατά τη διάρκεια γεύματος το 2011.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι δε, θα σχολιάσουν τους ψευδείς ισχυρισμούς της εφημερίδας, ενώ μέσω Twitter ο κ. Κλεγκ χαρακτήρισε το δημοσίευμα επινόηση της εφημερίδας.

Η Sun πάντως αναφέρει επίσης ότι η βασίλισσα αποκάλυψε την άποψή της για την Ευρώπη και κατά τη διάρκεια μιας ακόμα συζήτησης που είχε με βουλευτές στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, πριν από λίγα χρόνια. «Δεν καταλαβαίνω την ΕΕ», φέρεται να τους είχε πει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: KYΠΕ