Στο πόδι η Αστυνομία λόγω τριημέρου

{loadposition ba_textlink}

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία λόγω της Καθαράς Δευτέρας και καλεί το κοινό να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της για αναίμακτο τριήμερο.

Σε γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη αναφέρεται ότι η Αστυνομία θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα σε παγκύπρια βάση, με αυξημένη παρουσία μελών της, τόσο στο κύριο όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, ώστε να διασφαλιστεί ένα ασφαλισμένο τριήμερο.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν εντατικοποίηση των μηχανοκινήτων περιπολιών και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και διευκόλυνση του κοινού κατά τις διακινήσεις του.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 13/3/16, ημέρα της εκδήλωσης για τον Καρνάβαλο στη Λεμεσό, όπου αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης, τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή του κοινού.

Όσον αφορά στην Καθαρά Δευτέρα 14/3/16, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης παγκύπρια, τόσο κατά την έξοδο του κοινού προς την ύπαιθρο και τα παράλια, όσο και κατά την επιστροφή του στις πόλεις.

Η Αστυνομία έχει προγραμματίσει και θα εφαρμόσει συγκεκριμένα σχέδια, που θα επικεντρωθούν στην πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα στα αδικήματα κατά περιουσίας, όπως ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, με αυξημένες περιπολίες τόσο στις πόλεις, όσο και την ύπαιθρο και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού, όπως είναι εμπορικοί δρόμοι ή πολυσύχναστα μέρη.

Τονίζεται για ακόμα μία φορά ότι η υπερβολική ταχύτητα, καθώς και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, είναι από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, γι’ αυτό και η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση με συνεχείς και εντατικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Υπενθυμίζεται το κοινό ότι, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας, μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για όλα τα θέματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας (Facebook, Twitter, Google plus, Application), καθώς επίσης και την ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Επίσης, για πολύ σοβαρά συμβάντα θα αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής (application) της Αστυνομίας (www.cypruspolicenews.com), ενημερωτικά μηνύματα, με χρήσιμες πληροφορίες/συμβουλές.

Με την εντατικοποίηση των μέτρων η Αστυνομία στοχεύει στην ασφάλεια των πολιτών, την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας και παραβατικής συμπεριφοράς και την ποιοτική εξυπηρέτηση του κοινού.

Πηγή: KYΠΕ