Στον ιδιωτικό τομέα παραπέμπονται εγχειρήσεις με απόφαση ΥΣ

{loadposition ba_textlink}

Όλοι οι ασθενείς που ήταν προγραμματισμένοι για χειρουργική επέμβαση και τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στις λίστες χειρουργείων από τις 15 Μαρτίου 2016, δηλαδή ημέρα έναρξης της απεργίας των νοσοκόμων, θα αποσταλούν στον ιδιωτικό τομέα για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας του Συμβουλίου, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι “η επιλογή του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου παραπομπής θα γίνεται από τον Διευθυντή Κλινικής και θα επικυρώνεται από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου. Οποιαδήποτε παράκαμψη παραπομπής σε συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς από τον Διευθυντή της παραπέμπουσας Κλινικής”.

Επίσης, ανέφερε, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Υγείας για δημιουργία Τομέα Μελετών Θεσμικού Πλαισίου για θέματα Δημόσιας Υγείας.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την πρόθεση του να υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για απόσπαση του Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κ. Λοΐζου Παναγή στο νέο αυτό Τομέα, που θα υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας».

Πηγή: KYΠΕ