Συνελήφθη ο έκτος της υπόθεσης ΧΥΤΑ

{loadposition ba_textlink}

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Ελλαδικής εταιρείας Helector αφίχθη το μεσημέρι στις 12:30 στην Κύπρο μέσω του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Πάφου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση του ΧΥΤΑ, η εξέλιξη η οποία υπάρχει είναι ότι “πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό ήρθε στην Κύπρο και έχει εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του”.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη το συγκεκριμένο πρόσωπο οδηγήθηκε στην Αστυνομία για ανάκριση ενώ αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση του.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε επίσης πως οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ήδη βρίσκονται υπό κράτηση άλλα τέσσερα πρόσωπα.

Πρόσθεσε επίσης, πως η ανακριτική ομάδα η οποία έχει συσταθεί για να διερευνήσει την συγκεκριμένη υπόθεση εξετάζει σίγουρα μεταξύ άλλων διάφορα έγγραφα, ενώ αξιολογεί – όπως είπε- όλες τις μαρτυρίες που έχουν προκύψει μέχρι τώρα και προχωρεί με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται, πως για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ο τελών σε διαθεσιμότητα ,οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας.

Ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας έχει ήδη ανακριθεί για την υπόθεση ΧΥΤΑ και επέστρεψε στο χώρο προστασίας μαρτύρων όπου κρατείται μετά την καταδίκη του για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Πηγή: KYΠΕ