Σύλληψη τριών προσώπων για την διάρρηξη και κλοπή κατοικίας στην Πέγεια

{loadposition ba_textlink}

Αρχικά η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 22χρονου νεαρού ο οποίος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης έξι ημερών.

Χθες οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη με δικαστικά εντάλματα ακόμη δύο νεαρών για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Πρόκειται για ένα 22χρονο και μια 16χρονη.

Ο 22χρονος δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών. Η 16χρονη παραδέχτηκε ότι τη μέρα της διάρρηξης και κλοπής της πολυτελούς έπαυλης βρισκόταν μαζί με τους δύο νεαρούς, ωστόσο αυτοί σε κάποια στιγμή αναχώρησαν για να πάνε κάπου όπως της ανέφεραν , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της. To δικαστήριο διέταξε την τετραήμερη κράτησή τους.

Η καταγγελία έγινε στις 11 Μαρτίου από την ιδιοκτήτρια της πολυτελούς έπαυλης, 49 ετών από την Κίνα.

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία η 49χρονη μεταξύ των ωρών 9.40πμ. και 8.30μ.μ., της 11ης με 12ης Μαρτίου κα ενώ απουσίαζε από την οικία της, οι δράστες έκλεψαν ένα γυναικείο χρυσό βραχιόλι αξίας €100.000, διάφορα άλλα κοσμήματα και χρυσαφικά, το χρηματικό ποσό των €32.000, ποσότητα θεραπευτικών βοτάνων τα οποία βρίσκονταν σε νάιλον σακουλάκια αξίας €50.000, καθώς επίσης και άλλα αντικείμενα, όλα συνολικής αξίας €210,000 περίπου.

Τις έρευνες συνδράμει και κλιμάκιο του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Για τα κλαπέντα δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.

Πηγή: KYΠΕ