Συνειρμικά… πυροτεχνήματα

Ίσως να φταίει η τόση συχνή χρήση των λέξεων, που φτάνει σε βαθμό κλισέ, και μου καρφώθηκαν στο μυαλό  ,κάτι σαν πλύση εγκεφάλου.

Όταν βρίσκεσαι στην γωνιά του ρινγκ πρέπει να βρεις διέξοδο .. αυτό το «κάτι» που θα αποσπάσει την προσοχή εν μέρει του αντιπάλου σου για του ξεφύγεις, να γλιτώσεις το σφυροκόπημα.
Τα κόμματα έχουν για αντίπαλο ,την δεδομένη περίοδο την μερίδα του λέοντος των πολιτών , εν δύναμη ψηφοφόρων. Η απαξίωση τους είναι μεγάλη ,ανάλογη και της αποχής από την κάλπη που καταδεικνύουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Αν ο «κανένας» ήταν πολιτικός η κομματικός σχηματισμός θα μπορούσε να κατέχει αυτή την στιγμή όλα τα αξιώματα της πολιτείας.( Α βρε Οδυσσέα για τον Πολύφημο τον σκαρφίστηκες αμανάτι μας έμεινε).

Τα τεχνάσματα – πυροτεχνήματα άρχισαν νωρίς από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς , είτε ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο , είτε στις άλλες όχθες (γιατί δεν είναι μια η απέναντι όχθη πλέον).
 

   Πιο φανταχτερά μέχρι στιγμής είναι τα μπλε πυροτεχνήματα. Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό είναι αυτό της μείωσης της Στρατιωτικής Θητείας. Δεν φτάνει που είναι στον αναπνευστήρα τόσα χρόνια η εθνική φρουρά, ήρθε το υπουργικό να την δώσει «δωράκι» στο κόμμα του στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Το πιο ενδιαφέρων είναι ότι θάμπωσε τους πολιτικούς αντιπάλους που είχαν νωθρές αντιδράσεις χωρίς ουσία.

 

  Μπλε πυροτέχνημα το 2ο , που φέρει το όνομα μίνι ΓΕΣΥ. Έσκασε στα χέρια των κυβερνώντων , μπούμερανγκ που στο διάβα συμπαρέσυρε και την «αξιωματική» αντιπολίτευση. Συγκρουστήκαν με τους πάντες και τα πάντα στον τομέα «υγεία». Δεν έφτανε αυτό βγήκε και στο φως η κόντρα υπουργείου υγείας και φαρμακευτικής υπηρεσίας και στο φόντο να φαίνονται τα θύματα αυτής της διαμάχης, ασθενείς με σπάνια νοσήματα και όχι μόνο. Οι πληγές του συστήματος υγείας έχουν κακοφορμίσει.
   

Μπλε πυροτέχνημα το 3ο μνημόνιο τέλος ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομίας ανεκδιήγητα χαρωπός . Μόνο που δεν άρχισε να χορεύει στα «παλαμάκια» που του κτυπούσε η «τρόικα». Το ότι τον προσγείωσε ανώμαλα ο αντιπρόεδρος του γιουρογκρουπ λεπτομέρεια πολύ μικρή. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι η ρητορική που χρησιμοποιεί το ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση όταν μιλά για την οικονομία , κάτι για ένα ασθενή στην εντατική και θα τον σώσουμε κτλ . Προσωπικά μου θυμίζει συνειρμικά κάτι από την σύγχρονη ελληνική ιστορία . Την πρώτη διάσκεψη τύπου του Δικτάτορα Παπαδόπουλου. Θυμάστε;

Τα αποτελέσματα της χούντας όσο και να θέλετε να εθελοτυφλείτε τα θυμάστε . Το «Δεν Ξεχνώ» δεν ήταν μόνο στα χαρτιά.