Το Πανεπιστήμιο Frederick αριστεύει και στο SAMBO!

{loadposition ba_textlink}

Έτσι, με ισχυρό ανταγωνισμό, καθώς συμμετείχαν όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας με 6 αθλήτριες και 22 αθλητές το Πανεπιστήμιο Frederick πήρε την 3η θέση στη συνολική κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, χρυσοί πρωταθλητές μας, αναδείχθηκαν ο Παύλος Γκαρακλώφ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην κατηγορία μέχρι 100 κιλά και ο Αλέξανδρος Γκιούρτζεφ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην κατηγορία μέχρι 90 κιλά. Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν ο Χριστόφορος Ανθυμιάδης στην κατηγορία μέχρι 74 κιλά και ο Πάνος Μαύρος στην κατηγορία μέχρι 82 κιλά, και οι δύο φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ολόκληρη η κοινότητα του Πανεπιστημίου Frederick τους συγχαίρει και είναι βέβαιη για το: «και εις ανώτερα!»

Οι επιτυχίες αυτές αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει επιλέξει τη χώρα μας για τη διεξαγωγή των πρώτων παγκόσμιων αγώνων στην Κύπρο τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

To SAMBO που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία και στην Κύπρο, «γεννήθηκε» στη δεκαετία του ‘30 στην τότε Σοβιετική Ένωση και προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων «SAMozashchita Bez Oruzhiya» που σημαίνουν: Αυτοάμυνα χωρίς όπλα.