Ετοιμασία ειδικών εκλογικών καταλόγων θρησκευτικών ομάδων Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων

{loadposition ba_textlink}

Ετοιμασία ειδικών εκλογικών καταλόγων θρησκευτικών ομάδων Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων

Ενόψει της εκλογής των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, η οποία θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του 2016, η Υπηρεσία Εκλογών ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοίμασε ήδη τον ισχύοντα εκλογικό κατάλογο, για τους εκλογείς που ανήκουν σε κάθε θρησκευτική ομάδα, ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κατάλογος αυτός θα αναρτηθεί για περίοδο δέκα ημερών, από 22 μέχρι 31 Μαρτίου 2016, για σκοπούς επιθεώρησης και τυχόν ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Η ανάρτηση του καταλόγου θα γίνει σε περίοπτα μέρη στα κατά τόπους γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και στην Υπηρεσία Εκλογών, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εκλογείς που ανήκουν στις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων καλούνται να επιθεωρήσουν έγκαιρα τον εκλογικό κατάλογο της οικείας θρησκευτικής ομάδας και να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια παρίσταται ανάγκη, για τη συμπερίληψη του ονόματός τους ή για τη διόρθωση του καταλόγου, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στην επικείμενη εκλογή του αντιπροσώπου της θρησκευτικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Ο τελικός εκλογικός κατάλογος, που θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς της εκλογής των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, θα καταρτισθεί μετά την ετοιμασία και συμπλήρωση του επόμενου συμπληρωματικού εκλογικού καταλόγου της 2.4.2016.

Στον τελικό εκλογικό κατάλογο θα περιληφθούν όλοι οι νέοι εκλογείς των οικείων θρησκευτικών ομάδων, που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Η Υπηρεσία Εκλογών σημειώνει ότι η αίτηση για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να υποβληθεί προηγουμένως και οπωσδήποτε όχι αργότερα από τις 2 Απριλίου 2016.

Πηγή: KYΠΕ