Τα έχουν με τα κόμματα οι πολίτες (pics)

 

{loadposition ba_textlink}

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την LS Prime Market Research & Consulting Ltd με δείγμα 690 ατόμων, την οποία δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Σημερινή», «καίει» τα πολιτικά κόμματα.

Μετά από τα σκάνδαλα που ήρθαν στο φως της επικαιρότητας πολλοί πολίτες δηλώνουν την δυσαρέσκεια και απαξίωση τους σε όλα τα κόμματα.

Οι πολίτες βρίσκονται σε κρίση και ως επακόλουθο και η ίδια η πολιτική σκηνή «σείεται», καθώς οι αποκαλύψεις για μίζες και διαφθορά που έρχονται κατά καιρούς στην επιφάνεια επηρεάζουν το αίσθημα δικαιοσύνης των ψηφοφόρων.

Σε δείγμα 690 ατόμων, τα οποία απάντησαν μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων την περίοδο 29/02/16- 04/03/16, και στην ερώτηση ποια από τα υφιστάμενα κοινοβουλευτικά κόμματα θεωρείτε ότι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς, οι πολίτες σε ποσοστό 61% απάντησαν ότι όλα τα κόμματα εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το «κανένα», μόνο για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών 2 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς. Από εκεί και μετά, η απογοήτευση. Μόλις το 4% για το ΔΗΚΟ, το 3% για το ΑΚΕΛ το 2% για την ΕΔΕΚ και το 1% για τον ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΩΚΟ πιστεύουν ότι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Τέταρτο κόμμα οι Οικολόγοι

Η απογοήτευση των πολιτών από τα πολιτικά κόμματα εκφράζεται με το 1/3 εξ αυτών να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ή ότι απλά δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.

Από την άλλη, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι τα ποσοστά των Οικολόγων, καθώς αγγίζουν το 4,6% και τοποθετείται από τους ερωτηθέντες στην τέταρτη θέση.