Τα είπαν οι οδηγοί ταξί στην Επ. Συγκοινωνιών

{loadposition ba_textlink}

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αριστοτέλης Μισός, δήλωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί είναι το θέμα της πιάτσας, της καταπολέμησης της παρανομίας, του αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως οι ίδιοι τον αντιλαμβάνονται, σε σχέση με τις δημόσιες μεταφορές και η πρόταση τους για απόσυρση αριθμού αδειών αστικών ταξί για αποσυμφόρηση του επαγγέλματος.

Ο κ. Μισός ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει ακούσει με προσοχή τα αιτήματα των οδηγών ταξί και ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να εξεταστούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνης, είπε ότι η επαγγελματική ομάδα των οδηγών αστικών ταξί οδηγείται στην οικονομική δυσπραγία και στην εγκατάλειψη, για να προσθέσει ότι θέματα που άπτονται άμεσα με την επιβίωση του κλάδου, ενώ συζητούνται κατ` επανάληψη στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και αναδεικνύονται τα προβλήματα, δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.

Όπως είπε “δεν υπάρχει πολιτική βούληση από το κράτος για επίλυση τους”, σημειώνοντας ότι “άμεσα πρέπει να προχωρήσουν στο σχέδιο απόσυρσης αδειών ταξί”.

“Θα πρέπει”, πρόσθεσε, “να καταπολεμηθεί η παρανομία, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από μη επαγγελματίες κάτι το οποίο δεν γίνεται”.

Συνέχισε λέγοντας ότι το κόμμα του θα ετοιμάσει πρόταση για παροχή χρωματισμένου πετρελαίου, θέμα όπως σημείωσε, το οποίο ξανασυζητήθηκε και το αρνήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών.

“Είναι μια πρόταση 2,5 εκατομμύρια κόστος προς το κράτος για να μπορέσουμε να αφήσουμε στην επιβίωση αυτούς τους δύο χιλιάδες επαγγελματίες οδηγούς ταξί”, συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ