Τελέστηκε την Κυριακή στην Λευκωσία το ετήσιο μνημόσυνο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Πολύκαρπος Γιωρκάτζης, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, στο επιμνημόσυνο λόγου του εξήρε τη δράση του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη στον αγώνα της ΕΟΚΑ, αλλά και τη δράση του στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου, την οποία υπηρέτησε χωρίς αυταπάτες και με ακέραιο προσωπικό και δημόσιο ήθος.

«Ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης έβαλε θεμέλια στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Σφράγισε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ με τη δράση του και με αφοσίωση στα πολιτειακά αξιώματα που η πατρίδα του εμπιστεύτηκε, αξιώθηκε το όνομά του να συνταυτιστεί με τη θεμελίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στηριζόμενος στη δύναμη της ιδεολογίας έδωσε όραμα στους Κύπριους που πίστεψαν, αγωνίστηκαν και κατέκτησαν τα ιδανικά της ελευθερίας και του έθνους», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην παραδειγματική συνέπεια του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη, συνέπεια λόγου, πολιτικής πράξης, προσωπικής στάσης και πίστης.

Πίστης, συνέχισε, στον αγώνα της ΕΟΚΑ, πίστης στην Κύπρο, καθώς και στο γεγονός ότι «το παράδειγμα πο έθεσε ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης ξεπερνάει σε αξία την εκτέλεση του καθήκοντος και η τιμή της μνήμης του είναι η μαγιά που επικαιροποιεί όλα τα ανώτερα και ευγενή νοήματα των ανθρώπων που όταν η μοίρα τους όρισε να φυλάν Θερμοπύλες, αυτοί υπάκουσαν».

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης ακολουθίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη.

Πηγή: KYΠΕ