Τελετή Απονομής Βραβείων Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

{loadposition ba_textlink}

Η εκδήλωση τελεί υπό την Aιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμoύ. Η τελετή θα είναι μια γιορτή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, όπου επίδοξοι επιχειρηματίες θα πρωταγωνιστήσουν με την παρουσίαση των ιδεών τους.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του CEDAR του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με τη στήριξη διαφόρων οργανισμών και εταίρων που προάγουν την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, όπως το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων Κύπρου – JCI Cyprus, το Cyprus Business Angels Network (CYBAN), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ), η Αναπτυξιακή Λάρνακας – ΑΝΕΤΕΛ, ο παροικιακός σύνδεσμος ΕΠΙΣΤΗΜΗ και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου.

Η τελετή θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της επιχειρηματικής πορείας της βραβευμένης νεοφυούς κυπριακής εταιρείας Funifi, η οποία αποσκοπεί στο να επιδράσει θετικά σε όλες τις οικογένειες του πλανήτη, δρώντας επικουρικά στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Ακολούθως οι υποψήφιες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και οι νικητές θα τιμηθούν.

Οι τρεις καλύτερες ομάδες θα παραλάβουν τα ακόλουθα βραβεία: 1ο βραβείο €1500 από την KPMG, 2ο βραβείο €500 από την Alpha Bank, 3o βραβείο «κοινωνικού επιχειρηματία» €500 από το Πρόγραμμα MBA του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Ο πρώτος νικητής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα του σε Επιχειρηματικoύς Αγγέλους κατά την διάρκεια ενός εκ των συναντήσεων του CYBAN.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας είναι μέρος μιας σειράς από πρωτοβουλίες τις οποίες προάγει το CEDAR, το πρωτοποριακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας στο νησί. Ο Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής ανέφερε επ’ αυτού: «είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τους νεοφώτιστους επιχειρηματίες ώστε να ενθαρρυνθεί η δημιουργία νέων επιχειρήσεων με καινοτόμες δραστηριότητες. Το ποικιλόμορφο επιχειρείν υπόσχεται νέους ορίζοντες ανάπτυξης και βεβαίως θέσεις εργασίας».

Για συμμετοχή στη τελετή απονομής βραβείων του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2015 – 2016, εγγραφείτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.uclancyprus.ac.cy/en/business/business-idea-competition-2015-16/bic-award-ceremony/. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 24-694000.