Θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος συζήτησαν ΥΠΑΜ και Πρέσβης Γαλλίας

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Troccaz,.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Πρέσβης της Γαλλίας χαρακτήρισαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας ως υποδειγματική.

Ο κ. Φωκαΐδης τόνισε ότι με τη Γαλλία μας ενώνουν στέρεοι δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Είπε ακόμη πως δεν μοιραζόμαστε μόνο κοινές ανησυχίες για τις ασύμμετρες απειλές και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, αλλά και κοινό όραμα για ανάπτυξη, περιφερειακή συνεργασία και ειρήνη.

“Η Κύπρος”, σημείωσε, “αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συνεργασίας με γειτονικές χώρες αλλά και συμβάλλει κατά τρόπο ουσιαστικό στον αγώνα για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και προαγωγή συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή γεωπολιτικής αστάθειας και συγκρούσεων”.

Τέλος, εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας και σημείωσε τις τακτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται, όπως και η άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιείται σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά της Κύπρου με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Πηγή: KYΠΕ