Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ την Τρίτη αξιολογεί την κατάσταση υπό το φως της ψηφοφορίας

{loadposition ba_textlink}

Η ΠΑΣΥΝΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων της μυστικής ψηφοφορίας επί της πρότασης  αναφέρει ότι οι νοσηλευτές υπερψήφισαν με ποσοστό 95% την πρόταση του Δ.Σ. της Συντεχνίας για επ’ αόριστον απεργία από τις 15 Μαρτίου 2016 σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Δ.Σ. της Συντεχνίας συνέρχεται αύριο Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016 για να αξιολογήσει το αποτέλεσμα και τη γενικότερη κατάσταση.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ζητά όπως αρχίσουν οι διαδικασίες για την ένταξη των νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας και αναγνωριστούν τα ακαδημαϊκά προσόντα των νοσηλευτών, και σε κατοπινό στάδιο και εντός χρονοδιαγραμμάτων η οικονομική αναβάθμιση των κλιμάκων τους.

Ζητά επίσης όπως αξιολογούνται οι νοσηλευτές ως επιστημονικό προσωπικό και δοθούν σαφείς απαντήσεις στα ζητήματα και θέσεις της Συντεχνίας που αφορούν στα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία.

Οπως δοθούν άμεσες λύσεις αναφορικά με την υποστελέχωση των κρατικών νοσηλευτηρίων προς όφελος των ασθενών και του τομέα της Δημόσιας Υγείας και όπως διασφαλίζονται οι όροι εργοδότησης των επηρεαζόμενων νοσηλευτών στο προτεινόμενο νομοσχέδιο για τα επ’ αορίστου συμβόλαια και τερματιστεί η παράνομη αποκοπή του 10% στα συμβόλαια των εκτάκτων μετά την παρέλευση των 24 μηνών.

Πηγή: KYΠΕ