Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα εντάξει άμεσα όσους στρατιώτες απολυθούν τον Ιανουάριο του ’17

{loadposition ba_textlink}

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανταποκρινόμενο στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες για τους οπλίτες της 2015 Β΄ ΕΣΣΟ που θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2017 και σε 14 μήνες για τις μελλοντικές ΕΣΣΟ, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους φοιτητές ότι μπορούν ν’ αρχίσουν άμεσα τις σπουδές τους.

Και τούτο επειδή ακριβώς στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η δομή των προγραμμάτων και το σύστημα σπουδών επιτρέπουν την εγγραφή και έναρξη κανονικών σπουδών και το εαρινό εξάμηνο. Πιο συγκεκριμένα, για το 2017, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αρχίσουν την φοίτησή τους από το εαρινό τετράμηνο (Φεβρουάριο-Μάιο) και να συνεχίσουν με το καλοκαιρινό δίμηνο (Ιούνιο-Ιούλιο) καλύπτοντας έτσι την ύλη μέχρι και 7 μαθημάτων που ισοδυναμούν με κάτι λιγότερο από ένα ακαδημαϊκό έτος σπουδών.

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος σε δηλώσεις του υπενθύμισε τη διακηρυγμένη πρόθεση των τελευταίων κυβερνήσεων περί μείωσης της θητείας, σημειώνοντας παράλληλα πως με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δίνεται πλέον στους φοιτητές το επί σειρά ετών ζητούμενο χρονικό περιθώριο, ήτοι η ελαχιστοποίηση της υπηρεσίας των εθνοφρουρών, για αξιοποίηση των επιστημονικών τους σπουδών.

Ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος υπογράμμισε πως «με δεδομένη τη νέα εξέλιξη, οι διοικητικές και ακαδημαϊκές υπηρεσίες είναι καθόλα έτοιμες να προσφέρουν στήριξη και υποστήριξη σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί την άμεση εγγραφή του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου».