Το PKK πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα, λένε οι πρώτες ενδείξεις

Οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι η επίθεση στην Άγκυρα έγινε από το PKK ή από αριστερή οργάνωση που συνδέεται με το PKK αναφέρουν πηγές από την Άγκυρα τις οποίες επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ σε σύσκεψη ασφαλείας συγκάλεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός τους Υπουργούς του έπειτα από την ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα από την οποία σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι και 75 τραυματίστηκαν. Στη συνάντηση συμμετέχουν και ο αρχηγός της ΜΙΤ , ο αρχηγός της αστυνομικής ασφάλειας και ο νομάρχης Άγκυρας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ενημερώθηκε για την έκρηξη από τον Υπουργό Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Μέσα σε πέντε μήνες στην Άγκυρα έγιναν τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις. Στις 17 Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν 29 άτομα έπειτα από επίθεση σε όχημα που μετέφερε υπαλλήλους του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στην Άγκυρα. Την επομένη ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πίσω από την επίθεση ήταν οι Κούρδοι της Συρίας (PYD), ωστόσο ένα 24ωρο μετά η οργάνωση Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Η πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας έγινε στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου σε εκδήλωση κουρδικών οργανώσεων για την ειρήνη κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι.