«Το πλήρωμα να ετοιμάζεται για απογείωση»

{loadposition ba_textlink}

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την έναρξη λειτουργίας της, η νέα αεροπορική εταιρεία της Κύπρου, COBALT, διοργάνωσε την Πέμπτη 10 Μαρτίου εκπαιδευτική ημερίδα για τα 16 νέα της μέλη πληρώματος καμπίνας. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Crew Academy, στη Λάρνακα.

Αυτή ήταν η δεύτερη εκπαιδευτική ημερίδα, με την πρώτη να έχει πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, για τους πρώτους άριστα εκπαιδευμένους πιλότους που προσέλαβε πρόσφατα η εταιρεία.

Τα μέλη του πληρώματος καλωσόρισε ο Πρόεδρος της COBALT, κ. Γρηγόρης Διάκου. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το καινούριο μας προσωπικό. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας μας, την άνοιξη, θα έχουμε εργοδοτήσει και εκπαιδεύσει 60 συνολικά άτομα, στην πλειοψηφία τους Κύπριους και Κύπριες. Είμαστε, επίσης, εξαιρετικά υπερήφανοι που μπορούμε να κρατάμε στη χώρα αυτούς τους άριστα εκπαιδευμένους και ταλαντούχους επαγγελματίες, με τις ιδιαίτερες ικανότητες.», σημείωσε ο κ. Διάκου.

Ο κ. Διάκου ενημέρωσε, επίσης, τα νέα μέλη για την πρόοδο στη διαδικασία έναρξης λειτουργίας της εταιρείας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η COBALT έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για 3 Airbus A320, το πρώτο εκ των οποίων θα φτάσει στην Κύπρο μέσα στις επόμενες μέρες.

«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε πτήσεις σε 16 πόλεις. Θα πετάμε με μεγάλη συχνότητα σε ελληνικούς προορισμούς, με επίκεντρο την Αθήνα.», πρόσθεσε ο κ. Διάκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις σκέψεις της COBALT βρίσκεται και η δημιουργία βάσης στην Ελλάδα, σε μεταγενέστερο στάδιο. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό ακόμα καλύτερα με βάσεις και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.», υπογράμμισε ο κ. Διάκου.

«Το λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας μας θα είναι το low-cost plus. Στόχος μας είναι να δίνουμε αξία στους πελάτες μας και να τους προσφέρουμε πραγματικές υπηρεσίες value-for-money. Η αύξηση των εισιτηρίων σε πτήσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας αποτελεί σημείο έντονου προβληματισμού για το επιβατικό κοινό. Στόχος μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση αυτού του κοινού.», κατέληξε ο κ. Διάκου.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, η COBALT θα πετάει από τη Λάρνακα σε όλο το φάσμα των αγορών σε Δυτική Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Μέχρι το καλοκαίρι του 2017, ο στόλος της COBALT θα επεκταθεί με μεγάλων αποστάσεων Airbus Α330, τα οποία θα ενώνουν απευθείας την Κύπρο με προορισμούς όπως η Κίνα, η Ινδία, η Νότιος Αφρική και η Βόρεια Αμερική.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την COBALT, επισκεφτείτε το www.cobalt.aero.