Τοποθέτηση ΠΟΕΔ για Πίνακα Διοριστέων

{loadposition ba_textlink}

Η ΠΟΕΔ μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση των φετινών Πινάκων Διοριστέων έχει προχωρήσει στην εξέταση του θέματος τόσο με τους νομικούς της συμβούλους όσο και με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις, που έγιναν στη νομοθεσία, διασφάλισαν τον αθροιστικό υπολογισμό της υπηρεσίας με σύμβαση καθώς και εκείνης με αντικατάσταση και προσθέτει ότι κάτι, που επιβαλλόταν να γίνει μετά από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην υπόθεση Καζέλη.

«Διαφυλάχθηκε ο αθροιστικός υπολογισμός της υπηρεσίας κι έτσι αποτράπηκαν πολύ μεγάλες ανατροπές και αλλαγές στον Κατάλογο Διοριστέων», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει, παράλληλα, ότι η ίδια δεν ήταν δυνατό να επηρεάσει μ’ οποιοδήποτε τρόπο τις εξελίξεις αφού, σύμφωνα με την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο προηγούμενος υπολογισμός της εκπαιδευτικής υπηρεσίας για τους σκοπούς της σύνταξης των Καταλόγων Διοριστέων δεν ήταν σύμφωνος με τη Νομοθεσία.

Αναφέρει, επίσης, ότι οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να προχωρήσουν, μέχρι τις 15/3/2016, σε ένσταση προς την ΕΕΥ αφενός μεν για να εξεταστεί η περίπτωσή τους ξεχωριστά αφετέρου δε για να λάβουν συγκεκριμένη αιτιολόγηση και απάντηση από την ΕΕΥ.

Τέλος, η ΠΟΕΔ καλεί συμβασιούχους και αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς σε παγκύπρια συγκέντρωση, στη Λευκωσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 του Μάρτη, 2016, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ στα Κεντρικά Γραφεία, Λεωφ. Κυρηνείας 184, Αγλαντζιά με σκοπό την ενημέρωση τους τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και για άλλα που τους ενδιαφέρουν.

Πηγή: KYΠΕ