Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν με κοντάρια βάρκα με πρόσφυγες (vid)

 

{loadposition ba_textlink}

Βίντεο, το οποίο δείχνει Τούρκους λιμενικούς να χτυπούν με κοντάρια βάρκα γεμάτη με πρόσφυγες στο Αιγαίο, ήρθε στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Το βίντεο εστάλη στο BBC από εθελοντή στη Λέσβο, ο οποίος υποστήριξε ότι το περιστατικό συνέβη στα τουρκικά χωρικά ύδατα, απέναντι από το νησί, νωρίτερα το Σάββατο. Σ’ αυτό φαίνονται πρόσφυγες που φορούν σωσίβια να επιβαίνουν σε ένα φουσκωτό, το οποίο δέχεται χτυπήματα με κοντάρια από δύο άνδρες, που βρίσκονται σε άλλο σκάφος.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ακούγονται κραυγές στα περσικά και τα αραβικά. Η βάρκα με τους πρόσφυγες τελικά απομακρύνεται και φτάνει στον προορισμό της, τη Λέσβο, όπου έγινε η σχετική καταγγελία.

Αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ωστόσο ότι οι λιμενικοί επιχείρησαν με αυτό τον τρόπο να σταματήσουν τη μηχανή της βάρκας χωρίς να βλάψουν τους επιβαίνοντες.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η συνήθης διαδικασία είναι να δένουν τις βάρκες με τους πρόσφυγες σε σκάφος του λιμενικού και να τις οδηγούν πίσω στην Τουρκία. “Αυτή η βάρκα όμως δεν σταμάτησε τη μηχανή και συνέχισε προς την Ελλάδα”, πρόσθεσε.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.