Τσολάκ: “Δεν είναι “επιθυμητή κατάσταση” η συνάντηση Αναστασιάδη – Νταβούτογλου”

{loadposition ba_textlink}

Οι Τουρκοκύπριοι είχαν ενημερωθεί για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά αυτή δεν είναι μια “επιθυμητή κατάσταση”, δήλωσε η “υπουργός” εξωτερικών του ψευδοκράτους Εμινέ Τσολάκ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μιλώντας σε εκπομπή στο Αντά tv, η κ. Τσολάκ ανέφερε ότι αυτό είναι ένα σημείο ευαίσθητο για τους ίδιους.

Για κάθετι που αφορά το Κυπριακό, η συζήτηση θα πρέπει να αφορά και τους Τουρκοκύπριους. Τέτοιες επαφές και διάλογοι που λαμβάνουν χώρα χωρίς εμάς ή με εμάς απ` έξω, ναι αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί”, είπε.

Σημείωσε ότι για όλα τα ζητήματα που στρέφονται γύρω από τις διαφορές στην Κύπρο θα διατηρήσουν το διάλογο και τον συντονισμό με το τουρκικό ΥΠΕΞ και την τουρκική Πρωθυπουργία, στο υψηλότερο επίπεδο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την “Κίπρις”, η κ. Τσολάκ είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του γραφείου της MUSIAD (Ενωση Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών) στα κατεχόμενα, Οκιάι Σαντίκογλου, με τον οποίο συζήτησε τρόπους άρσης των “εμπάργκο” κατά των Τουρκοκυπρίων.

Πηγή: KYΠΕ