Υπ. Υγείας: Κυλά ομαλά η λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων

{loadposition ba_textlink}

Όπως αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωση για τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων όλων των επαρχιών, από τις 7.30 πμ της 16ης Μαρτίου έως τις 7.30 πμ της 17ης Μαρτίου, «τα προβλήματα που παρουσιάζονται ως απότοκο της απεργίας είναι τα αναμενόμενα, όπως η αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων ιατρικών πράξεων όπου απαιτείται η συνδρομή των νοσηλευτών».

Σημειώνεται ότι βάσει του προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας και κατ’ επέκταση της διευθέτησης που έγινε με τις Διευθύνσεις των Γενικών Νοσοκομείων, οι κρίσιμες Υπηρεσίες, όπως είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι αιμοκαθάρσεις, οι μεταγγίσεις, οι χημειοθεραπείες, οι ενδοσκοπήσεις και οι τοκετοί, συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά, με όλα τα επείγοντα περιστατικά να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Το Υπουργείο αναφέρει πως τα δημόσια σοσηλευτήρια όλων των επαρχιών δέχθηκαν 576 επισκέψεις στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Έγιναν 112 εισαγωγές, διενεργήθηκαν 20 χειρουργικές επεμβάσεις και 4 τοκετοί.

Μέχρι τις 7.30 πμ σήμερα, παραπέμφθηκαν τέσσερα περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα.

«Το Υπουργείο Υγείας ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των και διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξυπηρέτησή τους και την ελαχιστοποίηση των όποιων προβλημάτων ενδεχομένως ανακύπτουν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ