Οι «Λύκοι της Νύχτας». Οι μηχανόβιοι «φύλακες άγγελοι» του Πούτιν που θυμίζουν Mad Max

{loadposition ba_textlink}

Πλέον όμως είναι ευρύτερα γνωστοί όχι μόνο στη Ρωσία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά και την παρουσία τους στην Ουκρανία το 2014 και στο Βερολίνο την περασμένη Άνοιξη όταν αποφάσισαν να επισκεφτούν το Βερολίνο για να γιορτάσουν τα 70 χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα την «ρωσική ημέρα νίκης».

Είναι «οι Λύκοι της Νύχτας», οι ρώσοι εθνικιστές οι οποίοι μάλιστα είναι φανατικοί υποστηρικτές του προέδρου της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν. Αρχηγός τους είναι ο ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, ευρύτερα γνωστός ως «χειρουργός», ενώ η όλη οργάνωση θυμίζει κάτι από κλειστό κλαμπ μηχανόβιων μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι.

Οι «Λύκοι της Νύχτας» ιδρύθηκαν τη δεκαετία του 1980 όταν στην ηγεσία της τότε Σοβιετικής Ένωσης βρισκόταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Σύμφωνα με unilad σκοπός τους ήταν να πολεμήσουν ενάντια της ΕΣΣΔ, αλλά τώρα εργάζονται ουσιαστικά για το κράτος.

Διαθέτουν πάνω από 5.000 μέλη. Για να γίνεις μέλος τους μπορείς απλά να κάνεις αίτηση. Αρκεί βέβαια να μην είσαι εθισμένος στα ναρκωτικά, gay, ή γυναικά.

Οι «Λύκοι της Νύχτας» αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες, ενώ για αρκετούς θεωρούνται ως εθνικιστές. Στα πιστεύω τους περιλαμβάνεται η επιστροφή των εδαφών που ανήκαν κάποτε στη Ρωσία.

Πηγή: huffingtonpost.gr