Χάσικος προς Λουρουτζιάτη: “Μείνε μακριά από το γραφείο σου”

{loadposition ba_textlink}

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, με την οποία τον καλεί να απέχει των καθηκόντων του ως Δήμαρχος και κατ` επέκταση ως Πρόεδρος του Διαχειριστικού Συμβουλίου του ΧΥΤΥ της Κόσιης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε την ανάγκη διαφύλαξης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημοσίου συμφέροντος, ενώ σημείωσε ότι δεν παραβιάζεται η αρχή της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

«Η αρχή του ότι κάποιος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου σε καμιά περίπτωση δεν καταπατείται, ούτε και προκαταλαμβάνεται το τελικό αποτέλεσμα, που αρμόδια να το δώσει είναι η δικαιοσύνη», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο προχωρεί με τον Δήμαρχο Λάρνακας στις ίδιες διαδικασίες στις οποίες είχε προχωρήσει στο παρελθόν και με τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα.

Επίσης, ο Υπουργός έθεσε σε άμεση διαθεσιμότητα έναν αορίστου χρόνου υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών που φέρεται να εμπλέκεται στην όλη υπόθεση, μέχρι το πέρας των ανακρίσεων. Έχει επίσης κινήσει τις διαδικασίες προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ώστε άλλοι τρεις μόνιμοι υπάλληλοι του ΥΠΕΣ να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε μετά τις καταθέσεις του ΓΔ της εταιρείας Ηλέκτωρ Γιάννη Κοκότση. Μαζί με το ένταλμα για τον κ. Λουρουτζιάτη εκδόθηκαν άλλα 11 εντάλματα για τον ΧΥΤΥ Κόσιης και τον ΧΥΤΑ Πάφου.

Στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τα σκάνδαλα στον ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης, υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη.

Πηγή: KYΠΕ