Χειροπέδες σε δύο για υπόθεση εμπορίας ανήλικης

{loadposition ba_textlink}

Υπόθεση παράνομης κατοχής αδασμολογήτων ειδών και εμπορίας παιδιών, με σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών δραστηριοτήτων, διερευνά η Αστυνομία. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι γύρω στις 7.20μ.μ. χθες μέλη του Τμήματος Τελωνείων, ανέκοψαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας 14χρονη, η οποία είχε στην κατοχή της 10 κιλά καπνού, προερχόμενου από τις κατεχόμενες περιοχές.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι η ανήλικη θα παρέδιδε τον καπνό σε δύο άλλα πρόσωπα, τα οποία θα συναντούσε σε κοντινή απόσταση από το οδόφραγμα.

Μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, σε συνεργασία με μέλη του τελωνείου, έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση την ανήλικη, η οποία συνάντησε δύο άγνωστα πρόσωπα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης. Αμέσως τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα, και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 33χρονο και 25χρονο, κατοίκους Λευκωσίας.

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ως τεκμήριο το χρηματικό ποσό των €400. Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους, όπου εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δώδεκα κιλά καπνού.

Εναντίον του 33χρονου και του 25χρονου, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Πηγή: KYΠΕ