Υπ. Υγείας: “Ως ένα βαθμό έχει επηρεάσει η απεργία των νοσηλευτών τα νοσηλευτήρια”

{loadposition ba_textlink}

Ως ένα βαθμό έχει επηρεάσει η απεργία των νοσηλευτών – μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, που προσθέτει πως τα προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί λόγω του Στρατηγικού Σχεδιασμού και του προγραμματισμού που έγινε από το Υπουργείο, με την άψογη συνεργασία των Διευθύνσεων των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Κατά την πρώτη ημέρα των απεργιών, σημειώνεται πως οι κρίσιμες Υπηρεσίες, όπως είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι αιμοκαθάρσεις, οι μεταγγίσεις, οι χημειοθεραπείες, οι ενδοσκοπήσεις και οι τοκετοί λειτούργησαν κανονικά.

Όλα τα επείγοντα περιστατικά, αναφέρεται, είτε αυτά εισήχθησαν μέσω των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) είτε ήταν εσωτερικοί ασθενείς, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Κατά τη σημερινή ημέρα, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έγιναν 176 επισκέψεις στα ΤΑΕΠ, 35 εισαγωγές και 11 παιδιά στο Παιδοογκολογικό για ημερήσια φροντίδα και θεραπεία. Διενεργήθηκαν 8 επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και μέχρι το πρωί προγραμματίζονται να γίνουν άλλες 7, καθώς και 3 τοκετοί.

Μέχρι αργά το απόγευμα έγινε μια παραπομπή στον Ιδιωτικό Τομέα.

Το Υπουργείο Υγείας ζητεί συγγνώμη για την ταλαιπωρία των ασθενών.

Πηγή: KYΠΕ