Υπό κράτηση δυο πρόσωπα για κατοχή μισού κιλού ναρκωτικών

{loadposition ba_textlink}

Διατάγματα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 32χρονου και 31χρονου από χωριό της Επαρχίας Λ ε υ κ ω σ ί α ς, οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες από μέλη της ΥΚΑΝ, όταν εντοπίστηκαν στην κατοχή τους μισό κιλό κοκαΐνης. καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό, που πιστεύεται ότι αποτελεί προϊόν αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και τρίτος ύποπτος, από χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, που εκτιμάται πως είναι το πρόσωπο που προμήθευσε τα ναρκωτικά στους δυο.

Σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο υπεύθυνος της ΥΚΑΝ Λεμεσού, Οδυσσέας Οδυσσέως, ανέφερε ότι, μετά από πληροφορία, μέλη της δύναμης ανέκοψαν για έλεγχο το όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, και από έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του καθίσματος του οδηγού ένα μαύρο σακούλι που περιείχε ποσότητα μισού περίπου κιλού κοκαΐνης.

Η αστυνομία συνέλαβε τόσο τον 32χρονο, όσο και τον 31χρονο συνοδηγό, οι οποίοι ανακρινόμενοι προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στην κατοχή του 32χρονου χρηματικό ποσό 1,210 ευρώ, ενώ στην κατοικία του 31χρονου εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 11,460 ευρώ.

“Στο πλαίσιο των εξετάσεων προέκυψε μαρτυρία που εμπλέκει στην υπόθεση τρίτο ύποπτο, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται”, είπε ο κ.Οδυσσέως, προσθέτοντας ότι όλοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με διάφορα αδικήματα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, στο οποίο οδηγήθηκαν το πρωί οι δυο ύποπτοι, διέταξε την πενθήμερη κράτηση τους.

Εναντίον των συλληφθέντων εξετάζονται, μεταξύ άλλων, αδικήματα που αφορούν την κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό την προμήθεια, και αδικήματα κατά παράβαση του νόμου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: KYΠΕ