ΥΠΟΙΚ: “Η Κύπρος είναι εκτός μνημονίου, πρέπει να συνεχίσουμε”

{loadposition ba_textlink}

Προειδοποίησε όμως ότι “πρέπει με σοβαρότητα και αξιοπιστία να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Και βεβαίως να μείνουμε μακρυά από ανεύθυνες προσεγγίσεις, από λαϊκισμούς και από τα λάθη του παρελθόντος”.

Σύμφωνα με τον Υπουργό “αυτό οφείλουμε στους συμπολίτες μας, κυρίως σε αυτούς που πλήρωσαν και πληρώνουν το κόστος του εκτροχιασμού της οικονομίας μας. Έχουμε διανύσει τεράστια απόσταση, έχουμε αφήσει πίσω την ύφεση, έχουμε εξασφαλίσει μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που ακόμα πρέπει να γίνουν.”

Επανέλαβε ότι “με σοβαρότητα συνεχίζουμε την προσπάθεια” και πρόσθεσε ότι “στο χέρι μας είναι”.

“Αν συνεχίσουμε την συνετή διαχείριση της οικονομίας μας”, είπε ο Υπουργός, “αν συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με αξιοπιστία να πετύχουμε και τις αναβαθμίσεις, να εδραιώσουμε και την ανάπτυξη, να μπορέσουμε δηλαδή οριστικά να αφήσουμε πίσω τις συνέπειες της οικονομικής διολίσθησης των περασμένων ετών.”

Ξεκαθαρίζοντας ότι η προϋπόθεση είναι “ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτήν την δύσκολη, αλλά σωστή και αναγκαία προσπάθεια”

Κατέληξε λέγοντας ότι “η Κύπρος ήδη έχει επανακτήσει στις διεθνείς αγορές και βεβαίως μέσα από την συνέχιση της προσπάθειας θα διατηρήσουμε αυτήν την πρόσβαση” και σημείωσε πως το Εurogroup θα δηλώσει ότι “τα δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα από αυτό που ήταν πριν από τρία χρόνια”.

“Αυτό θα βρει την αντανάκλαση του και στις διεθνείς αγορές με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια που φέρνει καρπούς”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: KYΠΕ